"Očekujem kaznu doživotnog zatvora za Mladića"

Novinarka Ljiljana Smajlović izjavila je da ima utisak da će Žalbeno veće u Hagu potvrditi prvostepenu presudu bivšem komandantu vojske RS Ratku Mladiću.

Izvor: Tanjug

Utorak, 08.06.2021.

10:08

Foto: Screeenshot/Prva

Takođe, smatra i da će mu biti izrečena kazna doživotnog zatvora.

Ona je za RTS rekla da nije uopšte slučajno to što se dva važna događaja presuda Ratku Mladiću i sednica Saveta bezbednosti UN o Hagu odvijaju u istom danu.

"Sud u Hagu je sud UN, odnosno Savet bezbednosti ga je formirao. Dakle, ovo je način da se napravi maksimalni efekat. Da u jednom danu bude i ta, možda i na neki način i najvažnije presuda, zato što je Srebrenica najvažniji slučaj koji je rešavan u Hagu", rekla je Smajlovićeva.

Kako je rekla, ovo je težak dan za Srbiju, ali i dan kada treba da se izrazi pijetet žrtvama Srebrenice, kada treba da se saoseća s bolom njihovih porodica i kada o tome mora da se misli i da se poštuje bol tih porodica koje su izgubile toliko ljudi.

"Za mene je Ratko Mladić neko ko jeste počinio ratni zločin. Ja njega smatram ratnim zločincem. Nisam primetila da bilo ko ozbiljan tvrdi, govorim sada o pravnim i zapadnim ekspertima, da će se promeniti presuda u onom delu koji Bošnjaci i vlast u Sarajevu i tužilac Serž Bramerc najviše žele, a to je da se kaže da nije bio samo genocid u Srebrenici, već da je bio i u još šest opština", rekla je Smajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: