Besana noć za Čačane; "Jedva smo izvukli živu glavu“, "Ovo je jezivo, kolone automobila, kao da je rat"

Serija snažnih eksplozija iz fabrike "Sloboda" potresla je Čačak oko 1.30 sati iza ponoći, a situacija se polako smiruje.

Izvor: B92

Petak, 04.06.2021.

04:11

Besana noć za Čačane;
Foto: Rina

Na snimcima objavljenim na društvenim mrežama može da se vidi veliki požar praćen snažnim detonacijama, koje se smenjuju iz sekunde u sekundu.

Kako prenose mediji, najsnažnija detonacija dogodila se u 3.20, a odmah za njom i druga u 3.22 sata. Obe eksplozije su zatresle ceo grad.

A. Ć., radnica koja je u trenutku eksplozije bila u fabrici "Sloboda" u Čačku, ispričala je da se sa kolegama nalazi u okviru kompeksa.

"Sa još sedam kolega sam radila u pogonu rezanja kada je došlo do eksplozije. Uspeli smo da se izvučemo i dođemo do jedne zgrade i uđemo u podrum od betona. Ta zgrada nema prozore i bukvalno je ukopana u zemlju. I dalje se nalazimo u tom podrumu. Čuju se detonacije, sve podrhtava. Stravično je", rekla je ona.

Meštani izjavili da su morali da pobegnu iz kuće.

"Mi smo morali da pobegnemo iz kuće pošto živimo nadomak fabrike, jedva smo izvukli živu glavu“, rekla je Jelena iz Čačka. Prema njenim rečima, geleri su pljuštali na sve strane, a njen suprug je video kako gori jedan po jedan magacin, preneo je Info-lider.

Jedan mladić uporedio je ovu situaciju sa ratom.

"Ovo je jezivo, kolone automobila, kao da je rat", izjavio je on.

Prema rečima Bratislava Zečevića, načelnika Službe za vanredne situacije grada Čačka, uključio se i Republički sektor za vanredne situacije koji će preduzeti dalje korake.

Direktor Doma zdravlja dr Aleksandar Pajović kazao je da se na mestu eksplozijanalazi veliki broj sanitetskih vozila, a medicinsko osoblje je spremno da deluje ukoliko se ukaže potreba.

"Na licu mesta je poslat maksimalan broj vozila, za sada nema povređenih, ali naši ljudi će biti na poziciji sve do smirivanja situacije", kazao je dr Pajović.

Nešto oko 4.00 sata iza ponoći, oglasio se gradonačelnik Čačka Milun Todorović. On je na svom profilu na Fejsbuku potvrdio da je došlo do eksplozije, i naglasio da žrtava i povređenih nema.

"U seriji eksplozija koje su se dogodile u kompaniji 'Sloboda' nije bilo ljudskih žrtava, niti povređenih. Nema razloga da građani budu zabrinuti. Evakuisano je 30 radnika kompanije i okolno stanovništvo. Na licu mesta su pripadnici vatrogasnih jedinica SVS i vatrogasne jedinice kompanije 'Sloboda'", piše u objavi gradonačelnika Todorovića.

Kolege iz agencije RINA sa mesta događaja za B92.net kažu da trenutno deluje kao da se eksplozije i požar polako stišavaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: