Detonacije odjekivale Čačkom; U "Slobodi" već bilo incidenata

Kompanija Sloboda Čačak, iz čijeg pravca noćas dopiru snažne eksplozije, je preduzeće teške industrije, osnovano 1948. godine.

Izvor: B92

Petak, 04.06.2021.

02:51

Detonacije odjekivale Čačkom; U
Foto: RINA

Kako se navodi na sajtu ove kompanije, u pitanju je fabrika specijalnih proizvoda u kojoj se pored municije proizvodi i pirotehnika i protivgradne rakete.

Fabrika namenske proizvodnje izrađuje protivgradne rakete srednjeg i dugog dometa, a u asortimanu se nalaze i dimne, u boji i foforne granate koje se proizvode za potrebe specijalnih i redovnih jedinica vojske i policije, kao i za privatne službe bezbednosti.

Inače, ovo nije prvi incident u pomenutoj fabrici.

Tako je, pisali su mediji ranije, 12. januara 2010. godine jedan zaposleni u ovoj fabrici povređen u eksploziji pirohetnike. Nešto kasnije, 27. decembra ponovo su se dogodile eksplozije u kojima nije nije bilo žrtava, a 1. jula 2013. godine dvoje radnika povređeno je u eksplozijama na proizvodnoj liniji.

Pročitajte kako je B92.net izveštavao o ranijim incidentima:

Jugoslovensko ministarstvo o eksploziji u Slobodi

Eksplozija na poligonu, dve žrtve

Eksplozije u čačanskoj “Slobodi“

Bez žrtava incidenta u "Slobodi"

"Sloboda" nije bezbedna za uviđaj

Nastavak uviđaja u "Slobodi"

Šteta u "Slobodi" 10 miliona

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: