Lajčak uoči susreta sa patrijarhom Porfirijem: "Nisam došao sa porukama"

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak pred sastanak sa patrijarhom Porfirijem, kazao je da u Beograd nije došao sa porukama.

Izvor: Tanjug

Petak, 04.06.2021.

09:53

Lajčak uoči susreta sa patrijarhom Porfirijem:
Foto: EPA-EFE/ MARTIN DIVISEK

Istakao je kako je u Beograd došao kako bi se pripremio nastavak razgovora Beograda i Prištine.

Lajčak je to rekao pred sastanak "Nisam došao sa porukama, došao sam sa namerama da dobro pripremimo sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija. Bitno je da znamo šta tu možemo da očekujemo", rekao je Lajčak.

Na pitanje za kada je dogovoren nastavak dijaloga, Lajčak je ponovio se datum zna, ali da će ga saopštiti šef evropske diplomatije Žozep Borel.

Nakon Lajčaka, patrijarh Porfirije razgovaraće i sa specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan Stejt departmenta Metjuom Palmerom, a tema sastanka sa dvojicom izaslanika je, kako se očekuje, položaj srpske kulturne baštine i problemi Srpske parvoslavne crkve na KiM.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: