Erdogan upozorio Irak

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan upozorio je Irak da će Turska "očistiti" izbeglički kamp za koji kaže da pruža utočište kurdskim ekstremistima.

Izvor: B92

Sreda, 02.06.2021.

13:47

Erdogan upozorio Irak
Foto: Epa/STR

Naime, on je zapretio da će sprovesti vojnu kampanju dublje na iračkoj teritoriji.

Turske snage pojačale su napade na baze zabranjene Kurdistanske radničke partije u severnom delu Iraka tokom prošle godine, usredsređujući svoje upade uglavnom na pojas do 30 kilometara unutar Iraka, preneo je Rojters.

Erdogan je, međutim, rekao da je Makmur, kamp koji se nalazi 180 kilometara južno od granice sa Turskom i koji je za više od dve decenije "ugostio" na hiljade turskih izbeglica, "inkubator" za ekstremiste i da se to pitanje mora rešiti.

"Ako Ujedinjene nacije to ne očiste, mi ćemo to učiniti kao članica UN", rekao je Erdogan i dodao da Ankara veruje da Makmur predstavlja veliku opasnost, kao što PKK ima uporište u planinama Kandil na severu.

"Koliko dugo treba da se strpimo zbog toga?", zapitao se Erdogan u intervjuu državnoj televiziji TRT, koji je dao kasno sinoć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: