Krivokapić tražio oprost – Joanikije stigao u Podgoricu FOTO/VIDEO

Nekoliko hiljada vernika okupilo se večeras ispred Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Izvor: B92

Sreda, 02.06.2021.

20:45

Krivokapić tražio oprost – Joanikije stigao u Podgoricu  FOTO/VIDEO
Foto: Profimedia

Okupili su se kako bi dočekali novoizabranog mitropolita crnogrosko-primorskog Joanikija Mićovića, a od vernika se traži da poštuju sve važeće epidemiološke mere.

Dočeku prisustvuje crnogorski premijer Zdravko Krivokapić sa porodicom, ali i ministri Vesna Bratić i Aleksandar Stijović, kao i predsednik Skupštine Aleksa Bečić. Lideri Demokratskog fronta Milan Knežević i Andrija Mandić nalaze se u unutrašnjosti Sabornog hrama. Mitropolit Joanikije sinoć je stigao u eparhiju budimljansko-nikšićku, na čijem je čelu bio do 29. maja ove godine.

Zabeležen je emotivan susret mitropolita Joanikija i premijera Crne Gore, Zdravka Krivokapića.

Okupljeni su ih pozdravili aplauzom, nakon čega je, prema svedočenju očevidaca, predsednik Vlade Crne Gore zaplakao. Krivokapić je u obraćanju mitropolitu Joanikiju rekao da ne bi uradio ništa što je na štetu SPC-a i obećao da će Temeljni ugovor sa tom verskom zajednicom biti potpisan.

Krivokapić, koji je pre par dana u Patrijaršiji u Beogradu odbio da potpiše Temeljni ugovor, zatražio je oprost od Joanikija ako je, kako je rekao, uradio išta loše, prenose mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: