"Kovid bolnica u Novom Sadu biće izgrađena pre roka"

Ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je radove na izgradnji nove kovid bolnice u Novom Sadu.

Izvor: RTS
Podeli
Foto: Ministarstvo odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

Istakao je da ne želi da precizira koliko će tačno pre roka biti završeni radovi, ali je naveo da napreduju mnogo brže nego što je prvobitno planirano.

Stefanović je izjavio da će nova kovid bolnica biti definitivno spremna da prvog dana septembra primi prve pacijente, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministar je u noćnoj poseti gradilištu zahvalio radnicima i inženjerima angažovanim na tom projektu.

"Naša borba protiv korone će trajati i ohrabruju rezultati i ogroman rad lekara, ali mi kao zemlja moramo biti spremni na novi talas, na novu mutaciju, a, naravno, ova bolnica, kada sve bude gotovo, biće gradska bolnica, moći će da prima pacijente koji nisu kovid i moći će da dobije svoju punu funkciju", poručio je Stefanović.

Dodao je da će zgrada od preko 20 hiljada kvadratnih metara imati najmodernije instalacije, koje će moći da podrže sve najsavremenije medicinske uređaje, posebno istakavši veliki broj kreveta koji će biti namenjeni intezivnoj nezi.

"Ovde ćete imati najveći kapacitet za intezivnu negu, 220 kreveta i preko 400 kreveta za poluintezivnu negu, što je ogroman kapacitet. Sam podatak da je do sada u celoj Vojvodini bilo 175 smeštaja u intezivnoj nezi pokazuje koliko povećavamo kapacitet i koliko će biti značajna ova bolnica", rekao je ministar odbrane poručivši da na izgradnji novosadske kovid bolnice rade oni isti ljudi koji su u rekordnom roku izgradili bolnice u Batajnici, Kruševcu i na Karaburmi.

Naveo je da je trenutno više od 20.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji su primili bar jednu dozu vakcine, dok je njih preko 13 hiljada već revakcinisano, prenosi RTS.

"Imali smo veoma visoko poverenje lekara vojnog zdravstva, a u ovom trenutku preko 95 odsto lekara vojnog zdravstva je imunizovano", poručio je Stefanović.
"Važno je da vojska bude faktor odvraćanja"

Upitan da prokomentariše najave hrvatskog ministra odbrane o uvođenju obaveznog vojnog roka i činjenicu da iz Hrvatske pomno prate sve poteze Srbije kada je reč o nabavci opreme i vojnog naoružanja, Stefanović je rekao da time što nabavlja oružje Srbija ne želi bilo koga da napadne, već da je Srbija vojno neutralna zemlja koja snagom svoje vojske želi da garantuje slobodu, nezavisnost i samostalnost.

"Za nas je važno da naša vojska bude faktor odvraćanja za svakoga ko i samo pomisli da bi mogao da ugrozi našu zemlju", zaključio je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 226 idi na stranu