Kim Džong Un dobija zamenika?

Severnokorejska vladajuća partija promenila je svoja pravila kako bi postavila zamenika lideru Kimu DŽongu Unu, koji želi da obnovi unutrašnju politiku.

Izvor: B92

Utorak, 01.06.2021.

07:55

Kim Džong Un dobija zamenika?
EPA-EFE/KCNA

Južnokorejska novinska agencija Johnap pozvala se na neimenovani izvor iz Severne Koreje koji kaže da će ubuduće "prvi sekretar" presedavati sastancima u ime Kim Džong Una.

Kim je utvrdio svoju poziciju na kongresu Radničke partije Koreje u januaru, kada je izabran za generalnog sekretara i poneo titulu koju je nosio njegov pokojni otac.

Sada Kim DŽong Un želi da vlada igra veću ulogu u vladi, u poredjenju sa vojnom vladavinom koju je sprovodio njegov otac, dodaje Johnap, a prenosi Rojters.

Prošle godine južnokorejski poslanik je rekao da je seulska obaveštajna služba navela da veruje da je Kimova sestra, Kim Jo DŽong prvi zamenik vodje Severne Koreje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: