Patrijarh Porfirije čestitao novom gradonačelniku Štulićevim stihovima: "Zagreb izranja iz sna" FOTO

Patrijarh srpski Porfirije, administrator Eparhije zagrebačko-ljubljanske, uputio je čestitku Tomislavu Tomaševiću, gradonačelniku Grada Zagreba.

Izvor: B92

Utorak, 01.06.2021.

15:01

Patrijarh Porfirije čestitao novom gradonačelniku Štulićevim stihovima:
Foto: EPA-EFE/ Andrej Cukic

U njoj je, pored ostalog, izrazio želju da mandat novoizabranog prvog čoveka Zagreba bude ispunjen prosperitetom i blagostanjem za sve Zagrepčane, bez izuzetka, saopštila je Mitropolija zagrebačko-ljubljanska.

"Svojevremeno je veliki zagrebački pesnik Branimir Džoni Štulić pevao kada Zagreb izranja iz sna, što me je podstaklo da izrazim nadu, koja je, uostalom, i nada svih žitelja ovoga lepoga grada, da je pred nama novo jutro koje će promeniti sve", naveo je patrijarh Porfirije i zaključio:

"Neka bi Vama i svim Vašim saradnicima Gospod Isus Hristos podario mudrost, snagu i strpljenje da pravedno i istinoljubivo predvodite Zagreb i služite Zagrebu, na zadovoljstvo svih njegovih građana", kaže se u čestitki Patrijarha.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: