Žuti meteoalarm za sutra: Grmeće i pljuštaće

U svim delovima zemlje sutra se očekuje grmljavina, dok su padavine moguće u pojedinim delovima.

Izvor: B92

Nedelja, 30.05.2021.

13:40

Žuti meteoalarm za sutra: Grmeće i pljuštaće
Ilustracija: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Kiša se očekuje u Banatu, Šumadiji, Pomoravlju, istočnoj, jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na Kosovu i Metohiji. Slična situacija očekuje se i u utorak, za koji je najavljane grmljavina, ali bez padavina.

Najavljena lokalna grmljavina može da bude sa ili bez padavina, a u krajevima u kojim se očekuju padavine moguć je pljusak ili jaka kiša, sa količinom padavina od oko 10 litara po metru kvadratnom ili više i to u periodu do tri sata.

Sutra će u Srbiji biti umereno i potpuno oblačno, sveže, mestimično sa kišom ili kratkotrajnim pljuskom koji će ponegde biti praćen grmljavinom. Na visokim planinama kratkotrajno će padati slab sneg.

Jutarnja temperatura kretaće se od osam do 12, a najviša dnevna od 15 do 20 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.
Foto: Printscreen/RHMZ
U Beogradu će biti umereno i potpuno oblačno, sveže, povremeno sa kišom ili kratkotrajnim pljuskom, uz mogućnost grmljavine.

Jutarnja temperatura biće oko 10 stepeni, najviša dnevna oko 17.

Kišno vreme sa grmljavinom trajaće do srede, kada će biti sunčano, ali već krajem nedelje ponovo se vraća kiša i grmljavina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: