Oglasio se Kremlj: Mi s tim nemamo veze

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio da Rusija nema nikakve veze sa prisilnim prizemljenjem "Rajanerovog" aviona.

Izvor: B92

Petak, 28.05.2021.

11:56

Oglasio se Kremlj: Mi s tim nemamo veze
Tanjug/ONLINER.BY via AP

Podsetimo, avion irske niskotarifne kompanije prisilno je preusmeren sa leta od Atine ka Vilnjusu i sproveden uz pomoć "migova" na aerodrom u Minsku, nakon čega je uhapšen beloruski bloger i opozicioni novinar.

Nakon toga je otkriveno da je slanje "migova" naredio predsednik belorusije Aleksandar Lukašenko, a mediji su odmah počeli da spekulišu da mu je u toj nameri pomogla Moskva, odnosno lider Rusije Vladimir Putin. Međutim, danas se oglasio portparol Kremlja Dmitrij Peskov, koji je rekao da nijedna ruska avio-služba, kao ni agencija nisu imali nikakve veze sa preusmeravanjem aviona, koje je izazvalo oštre reakcije Zapada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: