"Krivokapić okrenuo leđa duhovnim učiteljima"

Zdravko Krivokapić se loše poneo prema ljudima iz Crkve koji su ga uveli u politiku i doveli do visokog premijerskog položaja, ocenio je Andrija Mandić.

Izvor: Tanjug

Petak, 28.05.2021.

16:34

Printskrin: TV Prva

Oni danas, kaže Mandić, moraju javno i sa stidom da govore o tom čoveku čitavom verujućem i pravoslavnom narodu.

Mandić je, reagujući na sinoćnji susret Krivokapića s patrijarhom Porfirijem i članovima Sinoda, ukazao da se po burnoj reakciji javnosti u Crnoj Gori, pokazalo koliko je bilo neophodno i nužno potpisati temeljni ugovor i koliko neki slučajni ljudi lako zaborave i reč i dužnosti, Crkvu i vladike.

"To je pokazao sinoć svojim delom i rečju Zdravko Krivokapić koji je u svojoj konfuziji okrenuo ledja svojim duhovnim učiteljima, dobročiniteljima, na čelu sa blaženopočivšim mitropolitom Amfilohijem", naveo je Mandić u saopštenju dostavljenom medijima.

Dodao je da protiv potpisivanja Temeljnog ugovora nijednu javnu reči nije izgovorio niko iz parlamentarne većine, ni iz stranke predsednika Skupštine Alekse Bečića, ni iz stranke potpredsednika vlade Dritana Abazovića.

"Pa ko je onda bio protiv? Izgleda jedino Krivokapić. Možda je njemu od Bečića i Abazovića jedno govoreno tajno u četiri oka da niko ne čuje, a drugo javno. Pitanje koje lako daje odgovore na sva ova ružna dešavanja je: Da li su Demokrate Alekse Bečića za potpisivanje usaglašenog sporazuma vlade i SPC i da li je URA Dritana Abazovića za taj sporazum", naveo je Mandić.

Dodao je i: "Ako jesu i ako to zajednički javno konstatujemo, onda će Krivokapićevo odbijanje da potpiše sporazum biti manje važno jer smo mi parlamentarna većina. A ako je neko od ove dvojice vršio pritisak na premijera Krivokapića ili članove Sabora SPC, da se ne potpisuje taj sporazum, onda je to ona važna činjenica koju moramo znati svi".

Mandić je zaključio da ne bi bilo dobro da bilo ko računa na mogućnost da bilo koji vladika SPC može odustati od vlastite doslednosti u zahtevu da se ugovor potpiše sa patrijarhom srpskim Porfirijem u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: