Lukašenkov prvi komentar

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko optužio je one koji ne žele dobro njegovoj zemlji da pokušavaju da "zadave" Belorusiju.

Izvor: B92

Sreda, 26.05.2021.

10:44

Lukašenkov prvi komentar
Tanjug/AP Photo/File

To je njegov prvi komentar nakon prinudnog sletanja putničkog aviona "Rajanera", koje je izazvalo međunarodno negodovanje, preneo je Rojters.

Lukašenko je branio postupanje vlasti u vezi sa prinudnim sletanjem aviona "Rajanera" u nedelju i optužio one koji su kritikovali tu akciju za prelazak crvenih linija i napuštanje zdravog razuma u napadima na Belorusiju.

Predsednik Belorusije, kako tvrdi agencija, naredio je u nedelju prinudno sletanje u Minsk aviona kompanije "Rajaner" u kojem je putovao istaknuti opozicioni bloger Roman Protaševič.

U izveštaju britanske novinske agencije se navodi da je Lukašenko lično naredio i da jedan avion beloruske ratne avijacije doprati avion "Rajanera" do aerodroma u Minsku.

Protaševič, koji je bio na poternici beloruskih vlasti nakon prošlogodišnjih masovnih protesta organizovanih zbog sporne izborne pobede Aleksandra Lukašenka, uhapšen je nakon sletanja aviona na aerodrom u Minsku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: