Moć kriminalnih grupa VIDEO

Ozloglašena kriminalna grupa iz kotorskog predgrađa Kavači, nedeljama unazad puni naslovne strane štampe, ali i zatvorske ćelije.

Izvor: B92, Prva

Sreda, 26.05.2021.

19:06

Moć kriminalnih grupa VIDEO
Ilustracija: boyphare/ Shutterstock

Poslednji udarac Kavčanima dala je slovenačka policija koja je uhapsila više desetina osoba, za koje se sumnja da su ispostava kavačkog klana u toj zemlji.

Kriminalna grupa potiče iz Crne Gore i postala je poznata po jezivim načinima na koje su mučili, a potom ubijali svoje žrtve.

Ipak, granice Crne Gore im nisu bile dovoljne, pa su svoj biznis proširili na druge zemlje regiona i Evrope.

"Pogotovo zemlje bivše Jugoslavije su ranjive, zato što smo živeli u istoj državi, bili smo braća takoreći i dosta ima naših ljudi u Sloveniji i Srba i Crnogoraca", rekao je novinar Miloš Lazić.

Članovi pohapšeni u Sloveniji su preprodavali drogu i oružje koje su, navodno, trgovali po Sloveniji, Slovačkoj, Holandiji i u Srbiji.

U tome se i krije moć tog klana.

Slovenački mediji otkrili su da je ova kriminalna grupa, na čijem su čelu odbegli Radoje Zvicer i uhapšeni Slobodan Kašćelan, razbijena zahvaljujući nedavnim hapšenjima u Beogradu.

"Postoji nešto što se zove organizacija i grupe i podgrupe. Jedna grupa kao što je Kavačka je otvorena, kao što je grupa Veljka Belivuka, te grupe su otvorene, međutim druge grupe koje su ostale i koje slobodno operišu nisu ni dotaknute, a još manje sama organizacija. Cena narkotika na beogradskim ulicama ostala je ne samo ista nego su narkotici pojeftinili", rekao je Darko Trifunović direktor instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost.

Opširnije u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: