Ubija i iz zatvora - stradao šef policije

Nepoznati napadači ubili su šefa policije meksičke države Sinaloa, Hoela Ernesta Sota, javljaju meksički mediji.

Izvor: RTS

Utorak, 25.05.2021.

16:00

Ubija i iz zatvora - stradao šef policije
EPA/Mario Guzman

Soto je ubijen posle serije hapšenja plaćenih ubica iz narko-kartela na čijem se čelu nalazio Hoakin Guzman, zvani El Čapo.

Automobil u kojem se nalazio šef policije države Sinaloa, Hoel Ernesto Soto, presrele su i iz automatskog oružja izrešetale plaćene ubice, za koje meksička policija tvrdi da pripadaju narko-klanu Hoakina Guzmana.

Automobil kojim je upravljao šef policije sleteo je sa puta, gde su ga napadači dokrajčili, saopštila je policija, čije su jedinice na mesto zločina stigle oko pola sata kasnije.

Grupa plaćenih ubica kartela Sinaloa uhapšena je u prethodne dve sedmice u seriji akcija kojima je komandovao upravo Soto.

Meksički mediji spekulišu da je njegovo ubistvo naručio upravo El Čapo, koji je u Americi osuđen na doživotnu robiju zbog serije ubistava i šverca droge.

Meksički mediji, takođe, navode da se u toj državi u poslednje vreme beleži bezmalo 100 ubistava dnevno i da je prethodne godine ubijeno 34.600 ljudi.

Takođe, tokom 2020. godine zabeleženo je neverovatnih 604 miliona krađa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: