Soros zahvalio Vučiću; "Ja sam veoma srećan" VIDEO/FOTO

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas otvaranju u Berogradu Evropskog romskog instituta za umetnost i kulturu i Romskog obrazovnog fonda.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ bg
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ bg

Svečanost otvaranja počela je u 18 časova, kako je i najavila je služba predsednika za saradnju s medijima.

Neposredno pre obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, sin Džorža Sorosa, Aleksandar Soros, zahvalio se Vučiću i Vladi Srbije naglašavajući da je Srbija primer dobre inkluzije Roma.

"Ja sam veoma srećan što danas možemo da se borimo za inkluziju Roma", rekao je na početku obraćanja Aleksandar Vučić.

Kako dalje navodi, danas se govorilo o ranjivosti, ali on ne želi to da pominje već potencijal koji imaju Romi.

"Romi danas predstavljaju najmlađe stanovništvo, tu imamo ogroman broj budućih umetnika, naučnika i radnika. Bez njih neće moći da se grade putevi, ali neće moći da rade ni umetničke institucije", dodaje.

"Otvaranje Evropskog romskog instituta za umetnost i kulturu i Romskog obrazovnog fonda u Beogradu pokazuje koliko napora Srbija ulaže u očuvanje romskog jezika i kulture, kvalitetno obrazovanje mladih i veće učešće Roma u javnom životu, boreći se protiv diskriminacije i istovremeno poštujući društvenu jednakost i ljudska prava Roma. Na ovaj način stvaramo bolju budućnost za sve građane, jer bolji život Roma znači i bolji život Srbije", napisao je predsednik Vučić na svom Instagramu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 104 idi na stranu