Sastanak Bajdena i Putina: Izbor grada - tehničko pitanje

Izbor grada u kojem bi mogao da se održi sastanak predsednika Rusije i SAD više je tehničko pitanje, glavna stvar je činjenica samog susreta.

Izvor: Sputnik

Nedelja, 23.05.2021.

16:00

Sastanak Bajdena i Putina: Izbor grada - tehničko pitanje
Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

To je danas izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, i dodao da je susret važan kako bi se bilateralni odnosi izvukli iz tužne situacije u kojoj se sada nalaze.

Peskov je ponovio da će, kada predsednik Putin donese odluku o sastanku sa američkim liderom javnost odmah biti obaveštena o tome. "O sastanku se razgovara. Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov detaljno je izvestio predsednika o rezultatima svog razgovora sa gospodinom američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom i predsednik će doneti odluku. Čim to učini, obavestićemo javnost", rekao je Peskov za televiziju "Rusija 1".

Govoreći o strateškoj stabilnosti, Peskov je istakao da su ruske strateške snage najsavremenije na svetu i da predstavljaju garanciju stabilnosti, s obzirom da su faktor obuzdavanja.

Strateška stabilnost je neodvojivi deo rusko-američkih pregovora i pitanja strateške stabilnosti u svakom slučaju treba i biće razmatrana na različitim nivoima, dodao je on.

Predsednici Rusije i Sjedinjenih Američkih Država održali su 13. aprila drugi telefonski razgovor otkako je Bajden stupio na dužnost predsednika SAD. Kako je Kremlj ranije saopštio, šefovi država detaljno su razgovarali o stanju bilateralnih odnosa i nizu međunarodnih pitanja.

Podsetimo, Bajden je ranije predložio Putinu da se sastanu u Evropi kako bi razgovarali o bilateralnim odnosima Sjedinjenih Američkih Država i Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: