I... počelo je opet - bačene šok-bombe VIDEO/FOTO

Na društvenim mrežama osvanuo najnoviji snimak - opet sukobi između Palestinaca i izraelske vojske kod džamije Al Aksa u Jerusalimu.

Izvor: B92

Petak, 21.05.2021.

13:15

I... počelo je opet - bačene šok-bombe VIDEO/FOTO
Tanjug/AP Photo/Mahmoud Illean

Neki mediji navode da je na Palestince bačeno više suzavaca, kao i šok-bombe, a po društvenim mrežama pojavljuju se informacije da ima povređenih.

I prethodna, jedanaestodnevna razmena raketa, počela je sukobima upravo ispred te džamije. Rezultat tih sukoba je bacanje više od 4000 projektila, s jedne na drugu stranu i pogibija ljudi. Stradalo je i dosta civila.

Svi napori da se prekine sukob urodili su plodom tek 11. dana, kada je Izrael pristao na primirje, ali uz naznaku da se svi njihovi razgovori sa suparničkom stranom odnose na političko krilo Palestine - Fatahom i da sa Hamasom nema razgovora.

Prema poslednjim informacijama, u sukobu je povređeno 15 osoba.
Tanjug/AP Photo/Mahmoud Illean
Izraelska vojska saopštila je da je tokom 11 dana sukoba u Pojasu Gaze ubila 25 viših zapovednika militantnih grupa Hamas i Islamski džihad i 200 operativaca. Sa druge strane, palestinsko ministarstvo zdravlja u Gazi navelo je da su u izraelskim napadima ubijene 232 osobe, uključujući šezdeset petoro dece i 39 žena. Hamas nije saopštio broj poginulih boraca.

Radnici hitnih službi izvukli su danas i pet tela, i spasli oko 10 preživelih iz ruševina tunela u Gazi pogođenog tokom izraelskog bombardovanja, saopštile su medicinske službe.

Prema podacima Ministarstva zdravlja Palestinske samouprave, time je broj Palestinaca poginulih za 11 dana izraelskog raketiranja porastao na 243.

Zamenik komandanta civilne odbrane Raed al-Dašan kaže da službe još traže tela i moguće preživele u ruševinama, nakon što je u 2 sata posle ponoći na snagu stupilo primirje. Slavlje nakon proglašenja primirja počelo je s obe strane "žice", a Palestinci su već od ranih jutarnjih sati krenuli da se okupljaju kod džamije Al Aksa, zbog čega su izraelske snage bezbednosti bile u pripravnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: