Orban: "Zbogom"

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je da je vreme da se maskama kaže zbogom.

Izvor: Tanjug

Petak, 21.05.2021.

09:19

Orban:
EPA-EFE/JOHN THYS / POOL

On je time najavio da će Mađarska ukinuti većinu preostalih ograničenja, uključujući noćni policijski čas, čim broj vakcinisanih dostigne prekretnicu od pet miliona ovog vikenda.

On je rekao da maske više neće biti potrebne na javnim mestima, dok se skupovi koji okupljaju do 500 ljudi mogu održati na otvorenom, prenosi agencija Rojters. Takođe će biti dozvoljena venčanja sa do 200 ljudi.

"Ovo znači da smo pobedili treći talas pandemije. Brojku od pet miliona vakcinisanih ćemo dostići za vikend. Mađarska je bezbednija zemlja od ostalih. Došlo vreme da se maskama kaže zbogom", kazao je Orban.

Mađarska je jedina država Evrospke unije koja je odobrila korišćenje ruske i kineske vakcine u velikim količinama pre nego što ih je Evropska agencija za lekove odobrila. Zbog toga, Mađarska je među vodećim zemljama Evropske unije po vakcinacijama, jer je 50 odsto populacije dobilo bar jednu dozu vakcine. Vlada je otvorila brojne delatnosti i objekte, među kojima su hodeli, restorani, spa centri, pozorišta, teretane, sportski objekti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: