Velika akcija policije, "pale" 22 osobe zbog 26 miliona evra

Međunarodna operacija policijskih snaga u kojoj je učestvovalo pet zemalja uz podršku Evropola i Evrodžasta rezultirala je hapšenjem 22 osumnjičena

Izvor: Tanjug

Utorak, 18.05.2021.

12:43

Velika akcija policije,
Ilustracija: Depositphotos/Chubakaster

Pretpostavlja se da su uhapšeni članovi organizovane kriminalne grupe koja je oštetila španski budžet za više od 26,5 miliona evra.

U nizu koordinisanih racija 28. aprila pretražena su 24 mesta koja pripadaju zločinackoj bandi, saopštio je Evropol. Pretresi su obavljeni u Španiji (18), Holandiji (5) i Belgiji (1).

Istražitelji su zaplenili 16 luksuznih vozila i 13 nekretnina u vrednosti od oko 1,3 miliona evra i zamrzli 10-ak bankovnih računa koje su ovi kriminalci držali u 33 različite finansijske institucije.

Evropol je rasporedio svoje stručnjake u Španiji i Holandiji da bi podržao nacionalne vlasti tokom operacije. Grupa je koristila sofisticiranu infrastrukturu kako bi olakšala utaju poreza koja se proširila na više zemalja u poslednjih godinu i po dana.

Oni su koristili fiktivne kompanije u Španiji, Slovačkoj, Rumuniji, Belgiji i Holandiji da bi se pretvarali da trguju robom. U stvarnosti, roba nije bila isporučivana preduzećima u drugim zemljama, već je ostajala u istoj državi.

Za transakcije u okviru zemlje mora se platiti porez, što je ova grupa izbegla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: