Krivokapić: Nije tačno

Podgorica -- Premijer Zdravko Krivokapić saopštio je da nisu tačni navodi podgoričkog portala Borba da se on koleba da potpiše Temeljni ugovor sa SPC.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/ BORIS PEJOVIC
EPA-EFE/ BORIS PEJOVIC

Kako je naveo Krivokapić, taj ugovor još nije usaglašen u celosti.

U reagovanju na pisanje Borbe, Krivokapić podseća da je više puta saopštio da tekst Temeljnog ugovora sa SPC nije još usaglašen u celini, imajući u vidu da dva člana iz predloga ugovora niju u saglasnosti sa Ustavom Crne Gore i njegovim pozitivnim propisima.

"Nakon upodobljavanja celokupnog teksta ugovora sa pravnim sistemom naše zemlje, a u kordinaciji sa njegovom svetošću patrijarhom srpskim Porfirijem, Svetim Arhijereskim Sinodom i administartorom Mitropolije crnogorsko-primorske vladikom Joanikijem, stvoriće se uslovi za potpisivanje predmetnog ugovora", naveo je Krivokapić.

On je odbacio navode da kod njega, kako kaže, postoji bilo koja vrsta kolebanja oko potpisivanja ugovora, kao i da je navodno takvu odluku saopštio užem krugu svojih saradnika.

Naglasio je da prema administratoru Mitropolije crnogorsko-primorske i budimljansko-nikšićke episkopu Joanikiju gaji iskren i prijateljski odnos, kao i da ni sa jednom svojom radnjom nema za cilj ili nameru da ga naruši, a posebno, kako ističe, da vladiku Joanikija dovede u bilo kakve neugodne situacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 164 idi na stranu