Lazara Ilića izručuju Srbiji: Osumnjičen za ubistvo Šarca

Kraljevčanin Lazar Ilić biće izručen vlastima Srbije koje ga potražuju zbog sumnje da je u oktobru 2020. godine u Beogradu ubio Aleksandra Šarca.

Izvor: Tanjug

Utorak, 18.05.2021.

09:00

Lazara Ilića izručuju Srbiji: Osumnjičen za ubistvo Šarca
Ilustracija: Depositphotos/Chubakaster

Tu odluku doneo je Apelacioni sud Crne Gore.

Ilić je uhapšen 22. januara u Budvi zbog sumnje da je pripremao "likvidaciju bezbedonosno interesentne osobe iz te opštine", navodi RTCG.

Kod Ilića je nakon hapšenja pronađena fotografija Budvanina koga je, kako su zaključili u policiji, planirao da ubije. Nekoliko meseci pre nego što je uhapšen u Budvi, Ilić je, prema sumnjama beogradske policije, iz pištolja "bereta“, kalibra 7,65 milimetara, na kojem je bio prigušivač, pucao na Šarca u garaži TC Ušće.

Prilikom bjekstva, Ilić je pištolj bacio u žbunje ispred tržnog centra, gde su ga forenzičari kasnije pronašli.

"Ilić se sumnjiči da je izvršio krivično delo - teško ubistvo iz čl. 114 st.1 tač. 3 KZ Republike Srbije u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz čl. 348 st. 4 u vezi sa st. 1 u vezi čl. 60 KZ Republike Srbije", navedeno je u odluci crnogorskog Apelacionog suda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: