Težak udarac za narko-kartele: Uništene tri mega-fabrike droge sakrivene u šumi

La Paz -- Bolivijske vlasti saopštile su danas da su zadale značajan udarac proizvođačima kokaina, nakon što su otkrile i uništile tri mega-fabrike.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/Omstudio
Ilustracija: Depositphotos/Omstudio

Policija je pronašla improvizovane fabrike, koje mogu dnevno da proizvedu oko 900 kilograma kreka, pokrivene ciradom skrivene u šumskim rezervatima i nacionalnim parkovima u istočnoj provinciji Beni, centralnoj provinciji Kočabamba i južnoj provinciji Santa Kruz, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova, preneo je Rojters.

Džejmi Mamani, zamenik ministra za socijalnu odbranu i kontrolisane supstance, izjavio je da su bolivijski odredi za borbu protiv droge zaplenili rekordnih 7,41 tonu kokaina u protekla četiri meseca.

"Izvodimo operacije na celoj našoj teritoriji, duž granica i područja gde borba protiv trgovine drogom ranije nije bila postignuta", rekao je on.

Bolivijska policija za borbu protiv droge nastavila je uništavanje useva koke u njihovim uobičajenim zonama uzgajanja Los Jungasu i El Čapareu, koje je bilo suspendovano tokom pandemije koronavirusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 417 idi na stranu