Užasi rata u Gazi: Poginulo četvoro dece zajedno sa majkom VIDEO

Konflikt između Izraela i Palestine kulminirao je poslednjih nekoliko dana i samim tim privukli veliku pažnju svetske javnosti.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.05.2021.

12:32

Užasi rata u Gazi: Poginulo četvoro dece zajedno sa majkom VIDEO
Foto: Tanjug/AP Photo/Adel Hana

Ratna dejstva nastavila su se i danas, a izraelske vojne snage izvršile su masovne udare na pojasu Gaze.

Najnoviji napad je izveden samo nekoliko sati nakon što je premijer Benjamin Netanjahu najavio novi, četvrti rat s palestinskim Hamasom koji upravlja Pojasom Gaze. Na tom području oglasile su se sirene, a dešavanja uživo časa u čas možete pratiti na blogu B92.

Čak su se u međuvremenu pojavile špekulacije na društvenim mrežama da su izraelske snage u napadu navodno koristile fosforne bombe, koje tope ljudsko meso.

Bombardovanje Gaze ostavile su za sobom pustoš, što je potvrdio za AFP jedan od žitelja tog mesta. On je u razgovoru za novinsku agenciju opisao sve užase ovog sukoba

"Četvoro dece mog brata poginulo je zajedno sa majkom. Dve devojčice i dva dečaka. Imali su dve, šest, 10 i 11 godina i svi su poginuli. Ovo je užasan rat. Sedeli
smo kod kuće i ništa se nije dešavalo. Odjednom, sve se promenilo", priča žitelj Gaze Abu Anas za novinsku agenciju AFP.

Dodaje i da je u napadu pogođena ulica Vahda.

"Ne znam kako smo pobegli napolje. Uzeo sam ženu zajedno sa decom i pobegli. Sedeo sam u stanu, kada se pola naše zgrade srušilo pošto su okolne zgrade bile oštećene", zaključuje Anas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: