Na marginama samita Brdo-Brioni: "Podržavamo integritet i suverenitet tzv. Kosova"

Predsednik Hrvatske izjavio danas u Sloveniji da Hrvatska podržava integritet i suverenitet, kao i liberalizaciju viznog režima i evropski put tzv. Kosova.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 17.05.2021.

13:02

Na marginama samita Brdo-Brioni:
Tanjug/FOTO STA/NEBOJSA TEJIC

Zoran Milanović je to rekao nakon sastanka sa predsednicom Kosova Vjosom Osmani Sadriju, s kojom je razgovarao na marginama Samita regionalnih predsednika Brdo-Brioni.

"Sagovornici su odnose ocenili kao odlične i izrazili spremnost da ih intenziviraju u mnogim oblastima od zajedničkog interesa. Pomenuta je mogućnost saradnje u rasvetljavanju sudbine nestalih tokom rata", navodi se u saopštenju iz kabineta kosovske predsednice.

Dalje se kaže da je "Milanović rekao da Hrvatska podržava integritet i suverenitet Kosova, kao i liberalizaciju viznog režima i evropski put".

Razgovarali su i o situaciji sa pandemijom kovida 19 i Vjosa Osmani Sadriju je zahvalila Hrvatskoj na doniranju vakcina.

Očekuje se da će se kosovska predsednica tokom samita susresti i s predsednicima Slovenije, Albanije, Severne Makedonije i Crne Gore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: