Jankovićeva: LGBT sugrađani ne smeju da budu diskriminisani

Beograd -- Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković poručila je danas da su naši LGBT sugrađani ravnopravni građani Srbije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Brankica Janković, Foto: Printskrin/TV Prva/arhiva
Brankica Janković, Foto: Printskrin/TV Prva/arhiva

Podržati istopolne zajednice je "patriotski" - U čemu se (ne) slažu patrijarh i LGBT organizacije?

Od "neće šetati" do "nije brak": Zašto je legalizacija istopolnih zajednica uzbudila Srbiju?

Hrvatska "izbacuje" LGBT osobe iz zemlje

Ona je istakla, povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije, da LGBT sugrađani ne smeju biti diskriminisani zbog svog rodnog identiteta ili seksualne orijentacije.

Ona je u saopštenju napomenula da se pripadnici LGBT populacije i dalje suočavaju sa problemima u ostvarivanju svojih prava, socijalnom distancom, omalovažavanjem, pa i nasiljem, zbog čega treba nastaviti aktivnosti usmerene na unapređenje njihovog položaja.

Jankovićeva naglašava da se pripadnicima LGBT populacije mora obezbediti ravnopravno i dostojanstveno ostvarivanje svih ljudskih prava, bez straha od osude i nasilja.

"Savremeno društvo ne sme tolerisati bilo kakav vid diskriminacije i mora stvoriti uslove da svi naši građani i građanke budu ravnopravni", navodi Brankica Janković.

Ističe da pripadnike LGBT populacije treba osnaživati da prijavljuju diskriminaciju i podnose pritužbe povereniku za zaštitu ravnopravnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 235 idi na stranu