Stiglo još vakcina, ali i novih lekova protiv koronavirusa

U Srbiji je u poslednja 24 časa potvrđeno da ima 575 novozaraženih koronavirusom, a preminulo je 15 obolelih od kovida. Na respiratorima su 93 pacijenta.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.05.2021.

09:01

Stiglo još vakcina, ali i novih lekova protiv koronavirusa
Foto: Tanjug/AP Photo/Juan Karita

Od početka epidemije od kovida 19 obolele su 707.033 osobe, a preminulo je 6.696 pacijenata. Ukupno je urađeno 4.018.840 testova.

Dok broj novozaraženih opada, broj vakcinisanih građana Srbije nastavlja da raste.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da vakcinacija u Srbiji ide dobro, ali da "nije dostignut taj stepen zaštite stanovništva da možemo da kažemo da smo sto odsto sigurni i bezbedni".

Ona je istakla da je "situacija pod kontrolom i više od toga, ali i dalje moramo da se čuvamo i da apelujemo na građane da se vakcinišu".

Srbija nastavlja i sa donacijama vakcina: "Tu smo da pomognemo koliko možemo, jer nećemo se vratiti normalnom životu ako svi nismo bezbedni", istakla je premijerka.

Pojedine opštine danas, prvi put od početka epidemije, ne beleže novozaražene, dok je u drugima situacija "nestabilna".

U Srbiju je stigao novi kontingent Fajzerovih vakcina, a u bolnicama su dostupna i dva nova leka za lečenje virusa kovid 19.

Sve najnovije informacije o pandemiji kovida 19 u našoj zemlji pratite na našem LIVE Blogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: