Epilog "bitke" - ko je osvojio Zagreb?

Zeleno-leva koalicija osvojila je na izborima za zagrebačku Gradsku skupštinu 45,96 odsto glasova.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 16.05.2021.

21:15

Epilog
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

To znači da bi strankama "Možemo!", "Zagreb je naš", "Nova levica", "Orah" i "Za grad", koje su njen deo, pripalo 24 od mogućih 47 mesta u zagrebačkom parlamentu.

Na drugom mestu po broju osvojenih glasova je koalicija Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS) i Hrvatske stranke penzionera (HSU) s osvojenih 11,67 odsto glasova i šest mesta u Skupštini.

Treća je Stranka rada i solidarnosti BM 365 s osvojenih 9,90 odsto glasova, što bi značilo pet gradskih poslanika, a četvrti je Domovinski pokret s 9,77 odsto glasova i takođe pet poslanika.

SOcijaldemokratska partija Hrvatske je na petom mestu sa 7,56 odsto osvojenih glasova i četiri poslanika, a u Gradsku skupštinu još ulazi Most s osvojenih 5,68 odsto glasova i tri mandata, pokazuju izlazne ankete.

Prema anketama, u Skupštinu neće ući lista Vesne Škare Ožbolt s osvojenih 3,2 odsto glasova, Fokus s 2,14 odsto, koalicija Glasa i Demokrata s 0,81odsto i Hrvatski suverenisti s 0,58 odsto.

U Hrvatskoj su večeras u 19 časova zatvorena biračka mešta na lokalnim izborima, a prve izlazne ankete pokazuju da je Tomislav Tomašević iz platforme leve orijentacije "Možemo" dobio 48,6 odsto glasova za gradonačelnika Zagreba.

Kandidatkinja Stranke rada i solidarnosti za gradonačelnika Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, koja je nakon smrti Milana Bandića vršila dužnost zagrebačkog gradonačelnika, dobila je 11,5 odsto, a lider Domovinskog pokreta Miroslav Škoro osvojio je 11,4 odsto glasova, pokazju rezultati anketa koje je za televizijske kuće sprovela agencija Ipsos Puls, prenosi Index.hr.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: