Incident na biračkom mestu u Hrvatskoj: Muškarac ukrao 43 listića i počeo da ih zaokružuje

Na biračkom mestu u hrvatskom gradu Sisku, u prostorijama Osnovne škole Viktorovac, danas je nakratko prekinut postupak glasanja na lokalnim izborima.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 16.05.2021.

20:00

Incident na biračkom mestu u Hrvatskoj: Muškarac ukrao 43 listića i počeo da ih zaokružuje
Shutterstock/Alexandru Nika

Jedan muškarac je kako kažu svedoci, došao s 43 glasačka listića.

S obzirom na to da je narušavanjem javnog reda i mira izazvao incident, pozvana je i policija, koja je ubrzo intervenisala, a muškarac odveden u stanicu na informativni razgovor, pa je glasanje nastavljeno, prenosi Index.hr.

Potpredsednica Državne izborne komisije Ana Lovrin je potvrdila da je došlo do incidenta.

"Stariji birač je, nekako, bez zanja biračkog odbora, uzeo 43 glasačka listića. Prema policijskom izveštaju, radi se o dementnoj osobi. Kako je biračkom odboru bilo čudno što ga dugo nema, proverili su šta se događa i našli su ga kako zaokružuje te listiće. Međutim, on nije uspeo da ih ubaci u kutiju. Na trenutak se glasanje zaustavilo. Svi ti listići su obeleženi serijskim brojevima, izuzeti su od ostalih listića i u tom smislu neće nikako uticati na rezultat izbora", izjavila je Lovrin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: