Al Džazira najoštrije osudila; "Jasan čin"

Medijska mreža Al Džazira danas je najoštrije osudila bombardovanje i uništavanje svojih prostorija od strane izraelske vojske u Gaz.

Izvor: Tanjug

Subota, 15.05.2021.

21:25

Al Džazira najoštrije osudila;
Ilustracija: Shutterstock/Gil C

To, kako navodi, smatra jasnim činom koji sprečava novinare da izvršavaju svoju dužnost informisanja sveta i izveštavanja o događajima na terenu.

Al Džazira, dodaje se u saopštenju, obećava da će slediti svaki raspoloživi put kako bi izraelsku vladu pozvala na odgovornost za njene postupke, objavljeno je na sajtu ove medijske kuće.

Stanovnike i stanare zgrade Al Džalaa u Gazi, u kojoj se nalaze kancelarije Al Džazire, zajedno s glavnim međunarodnim medijima, poput Asošijejted presa i Midl ist Aj, izraelska je vojska telefonskim pozivom obavestila da imaju manje od jednog sata da napuste zgradu.

Al Džazira poziva sve medije i institucije za zaštitu ljudskih prava da udruže snage u osudi tih nemilosrdnih bombardovanja i da izraelsku vladu pozovu na odgovornost zbog namernog ciljanja novinara i medijskih institucija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: