Iran: Laridžani i Raisi potvrdili kandidaturu za predsednika

Bivši predsednik iranskog parlamenta Ali Laridžani i ministar pravde Ebrahim Raisi objavili su svoje kandidature za učešće na predsedničkim izborima.

Izvor: Tanjug

Subota, 15.05.2021.

09:36

Iran: Laridžani i Raisi potvrdili kandidaturu za predsednika
Depositphotos/eremey90

Laridžani je učestvovao u nuklearnim pregovorima Irana i savetnik je vrhovnog vođe ajatolaha Alija Hamneija, a danas, poslednjeg dana za prijavu. objavio je uz prisustvo državnih medija svoju kandidaturu za izbore zakazane 18. juna, prenosi Rojters.

I iranski ministar pravde Ebrahim Raisi objavio je danas svoju kandidaturu i najavio u izjavi lokalnim medijima da će ako pobedi njegovi prioriteti biti borba protiv siromaštva, korupcije i diskriminacije.

Raisi, koga je Ali Hamnei imenovao za šefa pravosuđa u martu 2019. godine, važi za jednu od najmoćnijih ličnosti u Iranu.

On je na predsedničkim izborima 2017. izgubio je od aktuelnog predsednika Hasana Rohanija, koji ne može više da se kandiduje jer mu ističe drugi četvorogodišnji mandat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: