Putin: Stvaraju Antirusiju

Ukrajinu nastoje da pretvore u antipod Rusiji, u nekakvu Antirusiju, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.

Izvor: Sputnjik

Petak, 14.05.2021.

14:14

Putin: Stvaraju Antirusiju
Foto: Profimedia

On je dodao da Zapad podržava čistku na političkoj sceni koja je počela u Ukrajini.

"Sudeći po svemu, i to je tužno, Ukrajinu polako, ali sigurno pretvaraju u nekakav antipod Rusiji, u nekakvu Antirusiju, u platformu sa čije teritorije ćemo konstantno, očigledno, dobijati vesti koje će zahtevati našu posebnu pažnju s aspekta osiguravanja bezbednosti", rekao je Putin otvarajući sednicu sa članovima Saveta za bezbednost Rusije.

"Sada se tamo odvija očigledna čistka na političkoj sceni. Zatvaraju se nacionalni mediji. I ništa, naši zapadni partneri uopšte ne reaguju, da ne kažemo da podržavaju takve odluke", istakao je Putin.

Ruski predsednik je komentarisao i to što su vlasti u Kijevu opozicionog političara Viktora Medvedčuka stavile u kućni pritvor pod optužbom za veleizdaju.

On je ukazao da neki predstavnici rukovodstva Ukrajine godinama spokojno sarađuju sa Rusijom, uključujući i Krim, dok se to predstavnicima opozicije stavlja na teret.

"Iz političkih razloga se nekome na teret stavlja saradnja sa Rusijom u oblasti ekonomije, iako mnogi, među njima, i visoki zvaničnici Ukrajine aktivno sarađuju sa Rusijom , pa i sa Krimom, i nikom ništa", rekao je on.

Ranije danas, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da Putin smatra da je lider ukrajinske partije "Opoziciona platforma – za život" Viktor Medvedčuk, kojeg Kijev sumnjiči za veleizdaju i proneveru nacionalnih resursa na Krimu, jedan od retkih ukrajinskih političara koji se na delu zalaže za normalizaciju odnosa sa Rusijom.

O procesu koji se vodi protiv njega u Kremlju kažu da se nadaju da se ne radi o lovu na veštice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: