"Da govorim kao Milanović, letele bi bombe"

Premijer Andrej Plenković sugerisao je novinarima da bi trebalo da naprave kompilaciju uvreda koje predsednik Zoran Milanović u "dokolici sipa svima".

Izvor: Tanjug
Podeli
 EPA-EFE/FILIP SINGER
EPA-EFE/FILIP SINGER

Po njegovim rečima, na taj način ostavlja utisak da je to nešto normalno, a nije.

"Ovako se normalni ljudi ne ponašaju - onda imam odgovornost da odgovorim na to, jer ćemo inače ućutkati celu naciju. Nije to prepucavanje....", rekao je Plenković.

Naveo je da iz HDZ-a Milanoviću primereno i na njegov način odgovaraju na njegove napade.

"Ja jednostavno nemam drugog izbora nego da odgovaram u fušu, da ne bi ispalo da imamo političku naciju kukavica, evnuha i ućutkanih jadničaka. To je vrlo važno”, rekao je premijer odgovarajući na pitanje novinara o njegovom odnosu sa predsednikom.

Plenković je rekao i da je jasno vidljivo da Milanović pomaže SDP-u u kampanji.

Vlada će, rekao je, i dalje raditi na tome da svi u Hrvatskoj imaju platu i dodao da je njegov glavni posao da obezbedi ekonomski rast, zaposlenost, kovid dodatak za penzionere, povraćaj poreza za mlade.

"A šta je poenta? Budimo realni, da sve ovo što slušate od Milanovića govorim ja kao predsednik HDZ-a, da govorim to mesecima, pa nas bi vilama izbacili iz Banskih dvora, zapalili bi Gornji grad, a na centralu HDZ bi letele bombe kroz prozor. To su realnosti hrvatske političke scene", rekao je Plenković.

On je rekao da na hrvatskoj političkoj sceni postoji isključivo jedna licemerna levica koja ćuti jer joj, kako kaže, odgovara da neko vulgarno i lažno napada HDZ.

"To je ta jadna i kukavička politička javnost koja ćuti. Mi nismo tu da ćutimo”, rekao je Plenković, preneli su hrvatski mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 164 idi na stranu