Krivokapić najavio otklanjanje prepreka na crnogorskom putu ka EU

Vlada Crne Gore je odlučna da otkloni sve potencijalne prepreke za članstvo u EU, prvenstveno u domenu borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Izvor: Tanjug

Petak, 14.05.2021.

16:19

Krivokapić najavio otklanjanje prepreka na crnogorskom putu ka EU
EPA-EFE/ Boris Pejovic

To je danas u Atini poručio premijer Zdravko Krivokapić.

Krivokapić je to rekao prilikom susreta sa grčkim kolegom Kirijakosom Micotakisom na marginama Delfi ekonomskom foruma.

Tom prilikom je istakao da je tokom prethodna dva dana imao priliku da sa brojnim zvaničnicima i predstavnicima privrede razgovara o mogućnostima za unapređenje saradnje dve zemlje, ali i o poziciji Crne Gore u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Krivokapić je kazao da su zadaci vlade da garantuje vladavinu prava kao jednog od ključnih preduslova za članstvo, te da pararelno radi na rehabilitaciji crnogorske ekonomje u postpandemijskim okolnostima.

"Posebno smo zahvalni našim partnerima u EU, između ostalih i prijateljskoj vladi Grčke, na podršci koja nam je iskazana u borbi protiv korona virusa“, rekao je on.

Dodao je i da će vlada raditi i na unapređenju turističke ponude, kako bi Crna Gora, kao deo jadranske obale, imala značaj koji Grčka ima u Sredozemlju.

Micotakis je izrazio želju da poseti Crnu Goru, nakon čega mu je premijer Krivokapić uputio poziv, koji je on prihvatio.

Premijer Grčke je kazao da izuzetno ceni hrabrost ljudi iz regiona, koji su se kroz istoriju borili za grčku slobodu.

On je istakao da su Crna Gora i Grčka NATO partneri, te da želi da ojačaju vojnu saradnju u budućnosti.

S tim u vezi je dodao da će tim grčkih eksperata uraditi analizu, koja bi pokazala, na koji način bi mogli unaprediti ekonomsku saradnju dve zemlje, ali i da će snažno podržati grčke investitore da investiraju u Crnu Goru.

Premijeri dve zemlje razgovarali su i o ponovnom uvođenju redovnog leta od Atine do Crne Gore, a Micotakis je najavio da će njihova nacionalna avio kompanija uskoro ponovo krenuti sa letovima od Atine prema Podgorici i Tivtu, saopšteno je iz Kabineta Krivokapića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: