Uzimala mito, pa uhapšena

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv predsednice Prekršajnog suda u Kraljevu, sudije M.B. zbog sumnje da je primala mito.

Izvor: Tanjug

Petak, 14.05.2021.

16:09

Uzimala mito, pa uhapšena
Ilustracija:Depositphotos/kuzmafoto

Pored toga je optužena i da je protivzakonito donosila odluke koje su pogodovale okrivljenima. Ona je uhapšena sredinom februara, a 14. aprila je optužnica podneta Posebnom odeljenju Višeg suda u Beogradu na odluku o potvrđivanju optužnice, kažu za Tanjug u tom tužilaštvu.

Pored sudije M.B. optužnicom su obuhvaćeni i V. L., B. T. V. P. i B. K. koji su ili posredovali u davanju poklona u novcu ili su novac predavali sudiji.

Osumnjičeni se terete da su od avgusta 2020. do februara 2021. godine omogućili okrivljenima u postupcima koji se vode pred Prekršajnim sudom u Kraljevu, u predmetima sudije M. B. da ona ne izvrši službenu radnju koju bi morala izvršiti, odnosno da prolongira prekršajne postupke protiv okrivljenog - sina osumnjicenog B.T. kao i postupke protiv B.K, do zastarelosti.

M. B. se tereti i da je opstruisala prekršajne postupke i donosila presude kojima se okrivljeni oslobadaju prekršajne odgovornosti, ili je donosila rešenja o obustavi prekršajnih postupaka koji su pokrenuti protiv sina osumnjicenog B.T. kao i B. K.

Kako se sumnja, M.B. je posredno, od V.L. i V.P. u navedenom periodu primila mito u iznosu od 1.100 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: