MUP saopštio: Dogovorene zajedničke antiterorističke vežbe specijalne jedinice Srbije i Rusije

Aleksandar Vulin i komandant Ruske nacionalne garde Rosgvardije Viktor Zolotov na sastanku u Moskvi dogovorili su održavanje zajedničke antiterorističke vežbe.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/Aritra Deb
Ilustracija: Shutterstock/Aritra Deb

Na tim vežbama će učestvovati specijalne jedinice Srbije i Rusije i one će održati u Srbiji. To je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ministar Vulin je Zolotovu uručio pismo poziva za vežbu koja bi trebalo da bude realizovana na jesen. Ministar Vulin, koji je u okviru radne posete Ruskoj Federaciji, obišao bazu Rosgvardije, istakao je da Srbija ostvaruje dobru saradnju sa svim bezbednosnim službama Ruske Federacije. Posebno je naglasio značaj zajedničkih obuka Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije sa Rosgvardijom, imajući u vidu da su ove jedinice stubovi bezbednosti dve zemlje sa bogatim iskustvom i znanjem. "Razmena iskustva između elitnih jedinica dve zemlje, posebno u oblastima borbe protiv terorizma, antidiverzione zaštite, obezbeđenja štićenih ličnosti, kao i javnih skupova povećanog rizika bezbednosti, izuzetno je značajna za efikasno reagovanje pripadnika specijalnih jedinica dve zemlje u zaštiti bezbednosti građana", rekao je ministar Vulin. Nacionalna garda Ruske Federacije - Rosgvardija je elitna služba bezbednosti, osnovana u cilju bobe protiv terorizma, ekstremizma i organizovanog kriminala, a zadužena je i za održavanje javnog reda i zaštitu važnih državnih objekata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 104 idi na stranu