Otvoren Konzulat Srbije u Plovdivu

U bugarskom gradu Plovdivu zvanično je otvoren Konzulat Srbije, kojim će rukovoditi počasni konzul Anastasija Solakova.

Izvor: B92

Petak, 14.05.2021.

18:53

Otvoren Konzulat Srbije u Plovdivu
Foto: Deposiot photos/albasu

Konzulat su u četvrtak otvorili ambasador Srbije u Bugarskoj Željko Jović i gradonačelnik Plovdiva Zdravko Dimitrov.

Otvaranju su prisustvovali zvaničnici bugarskih institucija, predstavnika opština, ambasadora i generalnih konzula akreditovanih u ovoj zemlji.

Ambasador Jović je istakao da je da je to prvi konzulat Srbije, koji je otvoren u Bugarskoj, a kojim će rukovoditi počasni konzul, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Jović je rekao i da se početak rada konzulata dešava u trenutku kada Srbija i Bugarska beleže najviši stepen u razvoju odnosa u zajedničkoj modernoj istoriji.

Takođe, rekao je da je to dokaz čvrstog opredeljenja dve države da nastave u istom pravcu kako bi ojačale veze, pospešile saradnju i zajedničkim naporima doprinele stvaranju stabilnog, bezbednog i ekonomski prosperitetnog regiona.

Ocenio je da će rad i posvećeni angažman počasnog konzula doprineti razvoju i jačanju saradnje, pre svega u oblasti kulture i ekonomije.

Jović je preneo očekivanja da će prostorije konzulata biti dostupne svima, ne samo prijateljima iz sveta politike i biznisa, nego i "običnim" ljudima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: