Otvoren Konzulat Srbije u Plovdivu

Beograd -- U bugarskom gradu Plovdivu zvanično je otvoren Konzulat Srbije, kojim će rukovoditi počasni konzul Anastasija Solakova.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Deposiot photos/albasu
Foto: Deposiot photos/albasu

Turski konzul u Novom Pazaru: "Ovo je prvi put da se osećam kao kod kuće" VIDEO

BiH: Dobra odluka Srbije

Konzulat su u četvrtak otvorili ambasador Srbije u Bugarskoj Željko Jović i gradonačelnik Plovdiva Zdravko Dimitrov.

Otvaranju su prisustvovali zvaničnici bugarskih institucija, predstavnika opština, ambasadora i generalnih konzula akreditovanih u ovoj zemlji.

Ambasador Jović je istakao da je da je to prvi konzulat Srbije, koji je otvoren u Bugarskoj, a kojim će rukovoditi počasni konzul, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Jović je rekao i da se početak rada konzulata dešava u trenutku kada Srbija i Bugarska beleže najviši stepen u razvoju odnosa u zajedničkoj modernoj istoriji.

Takođe, rekao je da je to dokaz čvrstog opredeljenja dve države da nastave u istom pravcu kako bi ojačale veze, pospešile saradnju i zajedničkim naporima doprinele stvaranju stabilnog, bezbednog i ekonomski prosperitetnog regiona.

Ocenio je da će rad i posvećeni angažman počasnog konzula doprineti razvoju i jačanju saradnje, pre svega u oblasti kulture i ekonomije.

Jović je preneo očekivanja da će prostorije konzulata biti dostupne svima, ne samo prijateljima iz sveta politike i biznisa, nego i "običnim" ljudima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 104 idi na stranu