Ruski ambasador odgovorio Čedomiru Jovanoviću: Izmišljotina

Beograd -- Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan Harčenko reagovao na izjavu lidera LDP Čedomira Jovanovića da su ruski agenti pokušali da otruju njegovu ćerku.

Izvor: B92, Sputnjik
Podeli
Screenshot/TV Prva
Screenshot/TV Prva

Podsetimo, Jovanović je potrvrdio da je samoinicijativno otkazao obezbeđenje koje mu je pre 20 godina dodelila policija, iz revolta jer ga je policija ranije obavestila da povlače obezbeđenje njegovoj deci.

Jovanović je rekao i da je šokiran takvom odlukom.

"U leto 2019. godine Jana je bila u tržnom centru sa drugaricom. Nakon bioskopa sele su u 'Mek', a onda su im prišla trojica muškarca. Drugaricu su odgurnuli, a Jani su sipali neki prah u sok i terali je da popije. To je video gost koji je pitao da li je sve u redu, a zatim ga je jedan od trojice udario i oborio na zemlju. Drugarica je pozvala moju suprugu, a ona policiju. Kada su došli, trojica muškaraca su izvadili ruske diplomatske pasoše, a zatim je po njih došao neko iz ruske ambasade i izveo ih", tvrdio je Jovanović i naveo da je kasnije utvrđeno da je prah koji su sipali u sok u stvari droga MDMA (ekstazi).

Jovanović kaže da su nakon toga deca i on bili u policiji da daju izjave i da su ga u MUP-u zamolili da o slučaju ne govori u javnosti. Sada, kako kaže, nema razloga da ćuti.

Na tu izjavu danas je reagovao ruski ambasador, koji je za Sputnjuik rekao: "Dugo nismo čitali takve zlonamerne izmišljotine".

"Njihova potpuna apsurdnost je očigledna svima, koji zdravo rasuđuju, i ne zaslužuje nikakvih komentara", kaže kratko za Sputnjik Bocan-Harčenko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 104 idi na stranu