"Da i mi malo uzvratimo EU što nam je pomagala - evo imate švedski sto" FOTO

Beograd -- Nakon razgovora sa Pahorom, odgovarajući na pitanje novinara iz Slovenije, Vučić pozvao slovenačke goste da se vakcinišu u Srbiji, ako do sada nisu.

Izvor: B92
Podeli
Tanjug/Tanja Valić
Tanjug/Tanja Valić

Vučić: Vidite kako se završavaju zamrznuti konflikti VIDEO/FOTO

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov slovenački kolega Borut Pahor razgovarali su danas u Beogradu, a glavna tema je bila priprema samita Brdo-Brioni i evropske integracije Zapadnog Balkana, na kojima Slovenija insistira.

Tokom obraćanja medijima, predsednicima dve zemlje obratili su se novinari, među kojima je prvi bio novinar iz Slovenije koji je upitao predsednika Srbije da li je Srbija umorna od čekanja pomoći EU, zbog čega se i odlučila da nabavi vakcine protiv koronavirusa mimo briselskog programa poznatijeg i kao Kovaks.

Vučić je odgovorio da je Srbija odmah potpisala bilateralni sporazum sa Fajzerom, pa zatim i sa Astrazenekom, da bi na kraju u našu zemlju stigle i vakcine ruskog i kineskog proizvođača.

"Dakle, ako se niste do sada vakcinisali, vi i kolege iz Slovenije, izvolite možete odmah da odete na bilo koji punkt i da izaberete. Imate švedski sto vakcina", kazao je predsednik Srbije pa na kraju i dodao: "Da i mi malo uzvratimo EU, za svu ovu podršku koja nam je stizala iz EU."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 104 idi na stranu