Nema mira: Kamere zabeležile linč uživo, napad "zatvorio" glavni izraelski aerodrom VIDEO

Ni posle ponoći sukob između izraelskih i palestinskih snaga nije utihnuo. Naprotiv. Projektili na obe strane lete nesmanjenom žestinom.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.05.2021.

01:48

Nema mira: Kamere zabeležile linč uživo, napad
AP Photo/Heidi Levine

Sirene za opasnost upaljene su širom Izraela što se može videti i na objavama na društvenim mrežama. Srbi iz Izraela za B92.net: "Svi su pod tenzijom. Očekujemo burnu noć"; "Nadamo se da će uskoro prestati"

Prema poslednjim informacijama, palestinski Hamas ispalio je rakete i na najveći i najvažniji izraelski aerodrom Ben Gurion. Auta i radnje muslimana gore; Bajden izabrao stranu; ispaljeno više od 500 raketa

Taj aerodrom bitna je veza Izraela sa svetom a na društvenim mrežama pojavila se informacija i da je jedan civilni avion u trenutku napada bio sprečen da sleti i ostao da kruži nad Tel Avivom.

Mediji pišu i da je aerodrom Ben Gurion zatvoren za letove, a da su svi avioni koji je trebalo da na njega slete preusmereni na druge aerodrome, prevashodno Ramon kod Eilata.

Neki avioni se, očigledno, vraćaju odakle su i došli. Ovaj aerodrom nalazi se u neposrednoj blizini Tel Aviva koji je već drugi dan na meti napada sa prostora Gaze.

Istovremeno, i izraelske snage nastavljaju napade na položaje Hamasa u nastavku navećih sukoba koje je Sveta zemlja videla od 2014. godine. Istovremeno, mediji u toj zemlji prenose i snimke napada na Palestince i Arape na ulicama izraelskih gradova. Kako prenose mediji u Izraelu, premijer Benijamin Netanijahu izjavio je da nemiri i pokušaji linča "ničim ne mogu da se opravdaju".

"Nećemo prihvatiti to. Nismo mi ti koji koriste nasilje. Povratićemo red i kontrolu u gradovima Izraela", naglasio je on i pozvao građane da se ujedine u, kako je rekao, "eliminisanju anarhije i obnavljanju mira i bezbednosti".

Odgovor Izraela iz Beograda: "Da smo hteli, uništili bismo ih za 2 dana"

Podsetimo, situacija se posebno pogoršala u utorak popodne i tokom večeri nakon raketnih udara Izraelaca u sektoru Gaze i, sa druge strane, stotina ispaljenih raketa u pravcu izraelskih gradova i naselja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: