Pljusak protutnjao Beogradom - ostavio posledice VIDEO/FOTO

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će danas u toku dana vreme biti nestabilno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.05.2021.

14:03

Pljusak protutnjao Beogradom - ostavio posledice VIDEO/FOTO
Shutterstock/Ivan Bukvic

Duvaće slab i umeren, zapadni i jugozapadni vetar.

Na teritoriji Beograda bio je jak pljusak, praćen gmljavinom i jakim vetrom u zoni pljuska, koji je uticao i na odvijanje saobraćaja.

Kolovozi su se našli pod vodom, a saobraćaj je bio prilično gust i usporen.

Kretao se i ka južnom Banatu.

Najniža temperatura danas kretaće se do 14, a najviša će biti 21 stepen

. Meteorolog amater Marko Čubrilo, na svom profilu na Fejsbuku, izdao je upozorenje koje se odnosi na naredne dane i vremenske prilike koje nam oni donose.

"U četvrtak nestabilno i još malo svežije, povremeno uz grmljavinske pljuskove, sa uslovima za lokalne nepogode. Više nestabilnosti nad središnjim i istočnim predelima, dok će na zapadu i duž Jadrana biti više suvog vremena. Vetar u okretanju na zapadni i severozapadni, a dnevni maksimumi od 14 do 19 stepeni celzijusa", piše Čubrilo.

U petak se očekuje da prvi ciklon polako napusti naše predele, smatra meteorolog, te se uz više sunca samo ponegde očekuje lokalni pljusak, dok će temperature biti oko proseka.

Kakvo će vreme biti za vikend pročitajte OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: