Lepe vesti: Najmanje u deset meseci

Broj umrlih od koronavirusa u SAD opao je na prosečno 600 dnevno, što je najmanje za 10 meseci.

Izvor: Beta

Sreda, 12.05.2021.

23:15

Lepe vesti: Najmanje u deset meseci
Epa/Sascha Steinbach

U više od polovine američkih država broj izgubljenih života dnevno pao je na jednocifrene brojeve i nekih dana stizao do nule. Kanzas nije prijavio ni jedan smrtni slučaj od kovida-19 od petka do ponedeljka. Država Masačusests je nedavno imala dan kada nije bilo ni jednog prijavljenog smrtnog slučaja.

Poslednji put kada je bilo toliko malo umrlih, bilo je u julu prošle godine.

Doktor Ameš Adaldža, stručnjak za infektivne bolesti na Univerzitetu Džons Hopkins, rekao je da je vakcinacija presudna za kolektivni imunitet.

Broj potvrđenih infekcija u SAD opao je na oko 38.000 dnevno u proseku, što je najniži nivo od septembra. Broj novoinficiranih opao je za 85 odsto od vrhunca od više od 250.000 slučajeva dnevno početkom januara.

Broj umrlih od korona virusa u SAD je dostigao vrhunac sredinom januara sa prosečno više od 3.400 umrlih dnevno, samo mesec dana posle početka najvećeg programa vakcinacije u istoriji te zemlje.

SAD su tokom pandemije ukupno zabeležile 32,7 mililiona zaraženih i više od 582.000 umrlih, najveći broj na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: