Srbi iz Izraela za B92.net: "Svi su pod tenzijom. Očekujemo burnu noć"; "Nadamo se da će uskoro prestati"

Sukobi između Palestine i Izraela ne prestaju. Srbi koji se nalaze u centru zbivanja koje prati ceo svet strahuju od još jedne burne, strašne noći.

Izvor: B92, Iva Jevtiæ

Sreda, 12.05.2021.

19:55

Srbi iz Izraela za B92.net:
FOTO: Profimedia

Za B92.net direktno iz Izraela govorili su potpredsednica izraelske NVO "Monitor" Olga Dojč i srpski rukometni golman Hapoela iz Ašdoda Tomislav Stojković.

U 19.20 po lokalnom vremenu Hamas je napao centar Izraela, a od danas do daljeg nema škola i obdaništa. Preporuka je da svi budu u svojim kućama.

"Upravo smo izašli iz skloništa. Atmosfera je napeta. Deca su uplašena, mada to danas već ispoljavaju na drugačiji način: nervozniji su, jako nemirni, traže pažnju više nego obično", rekla nam je Olga.
FOTO: Profimedia
Dodala je da su svi pod tenzijom jer ocenjuju da će noć koja sledi biti burna.

"Izraelska vojska non-stop napada ciljeve u Gazi i izveštava nas. Očekuje se agresivni odgovor od Hamasa".

Kako kaže, stanovništvo se ne odvaja od telefona. "Svi osluškujemo da čujemo uzbunu. Zalepljeni smo za mobilne telefone zbog aplikacija koje nas obaveštavaju", objasnila je Olga Dojč. I naš rukometni golman koji trenutno nastupa za Hapoela iz Ašdoda Tomislav Stojković potvrdio je da je tokom dana bilo napada, a poslednji se dogodio pre oko sat vremena.

"U suštini, za sad je mirnije nego sinoć i nadamo se da će tako da ostane", rekao nam je Tomislav.
Istakao je da se celokupno stanovništvo nada skorijem prekidu nasilja.

"Priča se da Amerika i Egipat šalju pregovarače i da Hamas takođe želi prekid. Nadamo se da će se uskoro desiti", zaključio je Tomislav.
FOTO: Profimedia
Podsetimo, sukob je započeo u ponedeljak, nakon što su se kod džamije Al Aksa u Jerusalimu sukobili palestinski vernici i izraelska policija.

Sukobi su nastavljeni, a najmanje je 35 ubijenih u Gazi i pet u Izraelu.
FOTO: Profimedia
Palestinski snage potvrdile su da su ispalili stotine projektila na Tel Aviv nakon što je izvršen izraelski vazdušni udar u pojasu Gaze, a Izraelska vojska je saopštila da gađa militante u Gazi kao odgovor na raketne napade na Jerusalim i druga područja, preneo je Rojters.

Sve najnovije informacije iz pojasa Gaze pratite na našem LIVE Blogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: