Čak je i Kina zabrinuta

Kineski specijalni izaslanik za Bliski istok, Džai Ðun, izrazio je danas veliku zabrinutost zbog eskalirajućih sukoba između Palestinaca i Izraela.

Izvor: Tanjug

Sreda, 12.05.2021.

17:09

Čak je i Kina zabrinuta
Foto: Profimedia

Na sastanku sa arapskim izaslanicima i glavnim predstavnikom Arapske lige u Kini, Džai je rekao da će Peking nastaviti da forsira Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija da što pre preduzme mere u vezi sa situacijom u istočnom Jerusalimu, navodi se u saopštenju kineskog Ministarstva spoljnih poslova, preneo je Rojters.

U eskalaciji neprijateljstva između Izraela i Hamasa broj žrtava porastao je na najmanje 43 ubijenih u Gazi i šest u Izraelu, preneo je Rojters.

Palestinske snage ispalile su stotine raketa na Izrael, koji je izveo jake vazdušne napade na Pojas Gaze.

Palestinske snage potvrdile su da su ispalile 210 projektila na Tel Aviv i Beršebu nakon što je izvršen izraelski vazdušni udar u Pojasu Gaze, a izraelska vojska je saopštila da je trećinu tih raketa oborila i da je gađala ekstremiste u Gazi kao odgovor na raketne napade na Jerusalim i druga područja.

Zvaničnici ministarstva zdravlja u Gazi potvrdili su 43 žrtve, od toga 13 dece u vazdušnom napadu, a izraelske snage su saopštile da proveravaju ove izveštaje i da im je izbegavanje civilnih žrtava prioritet, a da svoje akcije ograničavaju na vojne ciljeve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: