Apel palestinskog ambasadora, ali i konstatacija "SAD će staviti veto"

Beograd -- Ambasador Palestine u Srbiji pozvao sve "dobronamerne ljude" da izvrše pritisak na Izrael da prihvati mirno rešenje, da prestanu da "gledaju kroz nišan".

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/AP Photo/Khalil Hamra
Tanjug/AP Photo/Khalil Hamra

Mohamed Nabhan je agenciji Tanjug, povodom sukoba koji traju već dva dana rekao da izraelski avioni bombarduju uglavnom civilna naselja u Gazi i da je do sada poginulo 36 osoba, uglavnom civila, od kojih su 10 deca.

Upitan da li postoji opasnost da to preraste u veći i dugotrajniji sukob rekao da Palestina pokušava da okonča taj sukob i da nikome nije u interesu da on traje.

Pročitajte još i:

UŽIVO Apokaliptične scene od jutra: Lete rakete, gore gradovi FOTO/VIDEO

"Rat" i na TV Prva: Palestinski vs izraelski ambasador VIDEO

"Mi pozivamo na pregovore već dugo vremena, godinama, ali Izrael nikako da prihvati da pregovara na načelima koja su definisana i koja su potpisana sa njima. Oni žele i dalje u istočnom Jerusalimu da izbace ljude iz svojih kuća i da dovlače doseljenike iz raznih zemalja sveta da ih tamo naseljavaju", rekao je Nabhan.

Prema njegovim rečima, rešenje bi moglo da bude da se Palestinci vrate u sva naselja koja im pripadaju na osnovu dogovora.

"Zapadna obala i pojas Gaze su jedinstvena politička enklava na kojima treba da se stvori palestinska država. Jerusalim je međunardoni, duhovni, turistički grad koji treba da bude ujedinjen i da svi imaju pristup tom graduu, da ne bude pod njihovom samokontrolom. Mogu oni imati svoj glavni grad u zapadnom delu možemo mi imati svoj glavni grad u istočnom delu koji nama pripada i koji je okupiran. Ne postoji drugi način da se to reši", poručio je Nabhan.

Govoreći o sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, koja bi danas trebalo da se održi povodom eskalacije sukoba, Nabhan kaže da očekuje da SAD stave odluku na svaku moguću odluku, kao što su i ranije to radili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 417 idi na stranu