Oglasila se i Moskva

Moskva -- Zvanična Moskva poziva strane u Palestinsko-izraelskom sukobu da se uzdrže od bilo kakvih koraka koji bi doprineli eskalaciji situacije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depostiphotos/matwey
Foto: Depostiphotos/matwey

Predstavnica ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ocenila je da je situacija u Jerusalimu i u pojasu Gaze izuzetno eksplozivna.

„Moskva je ozbiljno zabrinuta zbog ovih opasnih događaja i najoštrije osuđuje napade na civile bez obzira na njihov etnički ili verski identitet. Pozivamo obe strane da pokažu uzdržanost i ne preduzimaju korake koji mogu da dovedu da dalje eskalacije. Smatramo da je neophodno da se poštuje status quo u pogledu svetih mesta u Jerusalimu u skladu sa jordansko-izraelskim mirovnim sporazumom i deklaracijom UN o gradu Jerusalimu", poručila je Zaharova, prenosi Tass.

Ona je naglasila je da će Moskva nastaviti da ulaže napore da bi se postiglo trajno i sveobuhvatno palestinsko-izraelsko rešenje.

„Kao stalna članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i članica bliskoistočne četvorke posrednika za Bliski istok, Rusija će se potruditi da se postigne sveobuhvatno i trajno rešenje u skladu sa rezolucijama Saveta bezbednosti UN o osnivanju dve države - Palestine i Izraela - koje koegzistiraju u miru i sigurnosti“, naglasila je Zaharova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 417 idi na stranu