Pahor: Nisam upoznat sa "non pejperom"

Predsednik Slovenije Borut Pahor izjavio je u intervjuu za Telegrafi, uoči posete tzv. Kosovu, da ne stoji ni iza jednog "non pejpera".

Izvor: Kosovo online

Sreda, 12.05.2021.

15:21

Pahor: Nisam upoznat sa
EPA/ FEHIM DEMIR

On je dodao da Slovenija ne podržava promenu granica na Balkanu i da su te ideje potpuno neprihvatljive.

"Nisam upoznat sa 'non pejperom'. Dozvolite mi da ponovim ono što sam već mnogo puta jasno rekao: ideje o promeni granica za mene su potpuno neprihvatljive. Ne podržavam stavove o promeni granica u regionu, jer se to nikada nije završilo mirno", rekao je Pahor.

Istakao je da je Slovenija protiv korekcije granica na Balkanu i da njegova zemlja podržava sporazume postignute između Beograda i Srbije i da će njegova zemlja pomoći tzv. Kosovu na putu integracija.

Kako dalje navodi, važno je da se dijalog nastavi i intenzivira u konstruktivnom duhu.

"Ono što je dogovoreno mora se poštovati. Dijalog se odvija pod pokroviteljstvom Evropske unije. Pažljivo pratite druge, npr. SAD. Sve je to važno, kako se čini, da obe strane imaju međunarodnu podršku. Mi u Sloveniji ćemo poštovati ono u čemu ćete se složiti sa Beogradom", kaže Pahor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: