Dodik: Vojsku je moguće ponovo brzo mobilisati ako zatreba

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je da Vojska Republike Srpske danas živi u narodu kao mit i stvarnost.

Izvor: B92
Podeli
Shutterstock/ Alexandros Michailidis
Shutterstock/ Alexandros Michailidis

Kao i da, ako zatreba, moguće je brzo mobilisati u punom sastavu.

"Vojska Republike Srpske danas živi u narodu kao mit i stvarnost. Mit jer je zbog njenog postojanja odbranjena sloboda Republike Srpske, a stvarnost zato što je moguće ponovo brzo da se mobiliše u punom sastavu ako zatreba", rekao je Dodik u banjalučkoj kasarni "Kozara", gde je prisustvovao obeležavanju Dana VRS.

Dodik je rekao da je najveća ozbiljna istorijska greška srpskih predstavnika ukidanje VRS i formiranje Oružanih snaga BiH.

"U ovom trenutku je dovoljno da kažemo da je to bila greška i da razmišljamo na način kako je popraviti", istakao je Dodik.

On je dodao kako će greška biti ispravljena tako što će srpski pripadnici u Oružanim snagama BiH baštiniti tradiciju VRS i srpskog naroda.

Dodik smatra da je Vojska RS u proteklom ratu ostvarila sve svoje ciljeve jer se, kako je kazao, pokazala kao vojska koja brani vlastiti narod i teritoriju RS, te da ne stoje tvrdnje nekih da je bila osvajačka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 164 idi na stranu