"Ubij Klasića, a ne Srbina! Ubij ga onako kako su ustaše u Jasenovcu ubile više od 700.000 Srba, srbosekom"

Hrvatski istoričar, kolumnista portala NET Hrvoje Klasić dobio jutros pretnje smrću.

Izvor: Tanjug

Sreda, 12.05.2021.

11:02

Foto: EPA-EFE/ Christian Bruna

Njemu je prećeno u pismu adesiranom na Odsek za istoriju Filozofskog fakulteta u Zagrebu gde radi kao vanredni profesor. Pismo je naslovljeno kao "Poziv hrvatskom narodu" u kojem se poručuje:

"Ubij Klasića, a ne Srbina! Ubij Klasića izdajnika! Ubij ga onako kako su ustaše u Jasenovcu ubile više od 700.000 Srba: maljem, zabijanjem eksera u čelo, srbosekom ili na drugi način. Ne samo Klasića nego i druge dobro poznate izdajnike koji otvoreno i tajno deluju protiv hrvatskog naroda i to u: Hrvatskom saboru, pravosudju, medijima, nekim fakultetima, takozvanim antifašističkim i drugim nevladinim udruženjima".

Navodi se i da "sve to treba snimiti i postaviti na društvene mreže da se može gledati. Sve dotle dok se Hrvatska ne reši svojih izdajnika neće krenuti napred. Za dom spremni!”

Klasić je za portal NET rekao da je poslednjih godina primio desetine sličnih anonimnih pretnji smrću, ali da je ovo "posebno zastrašujuće".

“Oseti se mržnja, oseti se ljutnja. Nije ovo prvi put i na neki način sam se već navikao, ali nije mi svejedno jer živimo u svetu u kojem je sve moguće i u kojem su ljudi spremni na svašta”, kaže Klasić, koji je sve ranije pretnje prijavljivao.

Ističe da je pritom imao odlične odnose s policijom.

“Uvek su bili vrlo kooperativni, ali znam da nemaju previše vremena baviti sa sa mnom pa ne znam hoću li ovoga puta prijaviti pretnju. Tim više što je pismo anonimno. Možda bi se moglo preko pljuvačke na poštanskoj markici utvrditi ko je poslao. Ali ako tu osobu nemaju u bazi na osnovu čega će je pronaći”, kazao je za NET Klasić koji je, kako se navodi, bio osetno potresen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: