Ministarstvo prosvete i fondacija Novak Đoković potpisali: Najmanje 100 opremljenih prostorija za decu

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i fondacija Novak Đoković potpisali su danas sporazum.

Izvor: B92

Sreda, 12.05.2021.

22:12

Ministarstvo prosvete i fondacija Novak Đoković potpisali: Najmanje 100 opremljenih prostorija za decu
Ilustracija: Shutterstock/M-Production

On podrazumeva da do kraja 2022. godine bude adaptirano i opremljeno najmanje 100 prostorija namenjenih predškolskom vaspitanju i obrazovanju.

"Ovim sporazumom iskoristićemo znanje i iskustvo fondacije Novak Djoković i udružujemo se kako bismo obezbedili uslove da veliki broj dece, posebno iz socijalno i ekonomsko ugroženih društvenih grupa, bude obuhvaćen sistemom predškolskog vaspitanja i obrazovanja", rekao je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, preneo je to ministarstvo.

Iz fondacije Novak Đoković istakli su da je njihov tim do sada opremio i pomogao 45 vrtića širom Srbije.

"Brojevi pokazuju da je i dalje dugačak put ka cilju da svako dete u Srbiji ima pristup predškolskom vaspitanju i obrazovanju. Zato nam je jako drago da smo dobili poverenje Ministarstva da im na tom putu pomognemo i sigurni smo da će uz partnerstvo sa Svetskom bankom projekat biti uspešno realizovan", rekla je nacionalni direktor Novak Đoković fondacije Maja Kremić.

Sporazum o partnerskoj saradnji na Projektu inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja podrazumeva da Ministarstvo i Fondacija u naredne dve godine udruže kapacitete i zajedno adaptiraju i opreme prostorije u javnim objektima, koje će biti namenjene realizaciji predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

U prvoj godini saradnje, u planu su radovi u 20 lokalnih samouprava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: