Ministarstvo prosvete i fondacija Novak Đoković potpisali: Najmanje 100 opremljenih prostorija za decu

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i fondacija Novak Đoković potpisali su danas sporazum.

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/M-Production
Ilustracija: Shutterstock/M-Production

On podrazumeva da do kraja 2022. godine bude adaptirano i opremljeno najmanje 100 prostorija namenjenih predškolskom vaspitanju i obrazovanju.

"Ovim sporazumom iskoristićemo znanje i iskustvo fondacije Novak Djoković i udružujemo se kako bismo obezbedili uslove da veliki broj dece, posebno iz socijalno i ekonomsko ugroženih društvenih grupa, bude obuhvaćen sistemom predškolskog vaspitanja i obrazovanja", rekao je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, preneo je to ministarstvo.

Iz fondacije Novak Đoković istakli su da je njihov tim do sada opremio i pomogao 45 vrtića širom Srbije.

"Brojevi pokazuju da je i dalje dugačak put ka cilju da svako dete u Srbiji ima pristup predškolskom vaspitanju i obrazovanju. Zato nam je jako drago da smo dobili poverenje Ministarstva da im na tom putu pomognemo i sigurni smo da će uz partnerstvo sa Svetskom bankom projekat biti uspešno realizovan", rekla je nacionalni direktor Novak Đoković fondacije Maja Kremić.

Sporazum o partnerskoj saradnji na Projektu inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja podrazumeva da Ministarstvo i Fondacija u naredne dve godine udruže kapacitete i zajedno adaptiraju i opreme prostorije u javnim objektima, koje će biti namenjene realizaciji predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

U prvoj godini saradnje, u planu su radovi u 20 lokalnih samouprava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 235 idi na stranu